Teoria Big Bang: accident sau design?

Teoria Big Bang afirmă că la început a avut loc o explozie care explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus a existenței Universului. 

Ulterior exploziei Big Bang, nivelurile de echilibru și condițiile favorabile apariției vieții au fost atinse pe planeta noastră, pe Terra.

Accident sau un design?

"Terra, a fost formată la distanța potrivită față de Soare unde condițiile au fost favorabile pentru apariția vieții. Găsim aproape peste tot în Univers ingredientele necesare vieții, însă, până acum, Terra este singura planetă cunoscută pe care există viață. "Originea vietii - Descoperă (descopera.org) | Descopera.org - Știință și cultură

Din pasajul de mai sus, publicat pe site-ul de știință şi cultură Descoperă putem afla că viața are o formulă şi pentru ca aceasta să ia naștere, are nevoie de anumite ingrediente care trebuie să existe în anumite proporții sau cantități specifice. 

"O dată cu expansiunea universului, temperatura sa scădea. Norii formați de hidrogen și heliu au colapsat sub forțele gravitaționale ale lor, formând stelele, ca mai apoi, acestea, să transforme hidrogenul şi heliul în elemente mai grele precum carbon, nitrogen și oxigen. După moartea stelelor aceste elemente au fost împrăştiate în spatiul interstelar. Praful rezultat în urma exploziei a colapsat din nou pentru a forma o noua generație de stele şi sisteme solare. Într-un mod similar a fost creat şi sistemul nostru solar" Originea vietii - Descoperă (descopera.org) | Descopera.org - Știință și cultură

Teoria probabilităților studiază legile după care evoluează fenomenele aleatoare, accidentale. Aplicarea matematicii la studierea fenomenelor aleatoare se bazează pe faptul că, prin repetarea de mai multe ori a unui experiment, în condiții practic identice, frecvența relativă a apariției unui anumit rezultat este aproximativ același, oscilând în jurul unui număr constant. 

Dacă viața ar fi fost rezultatul "accidental" al formării sistemului nostru solar, având în vedere numărul mare de galaxii, sisteme solare, planete care s-au format și încă se formează în Univers, statistica ar fi trebuit să arate altfel. Ar fi trebuit ca viața, să se mai repete, deoarece condițiile de formare ale altor  galaxii, sisteme solare și planete au fost similare cu cele care au dus la formarea galaxiei, sistemului nostru solar și respectiv a planetetei noastre. 

Ar fi fost probabil să mai fi existat viață și în alte locuri în Univers, fie ea sub alte forme, totuși, până în acest moment, nu avem nici o informație că acest lucru s-a mai repetat. Motivul?

În celelalte situații, proporțiile ingredientelor care susțin viața, nu s-au aflat în cantitățile corespunzătoare pentru a crea condițiile favorabile apariției vieții. 

Complexitatea procesului, care a condus la apariția și evoluția vieții, viața în sine, argumentează că aceasta nu este rezultatul unui accident, este un design. 

Viața are un Creator. Atât Natura cât și Universul ne redirecționează către "Cine", indiferent de ce "Cum" alegem să credem, teoria Big Bang, cele Șapte zile ale Creației, etc. 

Faptul că reușim să înțelegem și să explicăm bucăți legate de modul în care lucrurile au apărut, s-au dezvoltat sau funcționează nu trebuie să fie un impediment pentru a recunoaște existența lui Dumnezeu.
 

Comments